Łosoś z grilla na warzywach video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naturalną przyprawę wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek i natrzyj nią umyte i osuszone dzwonka łososia. Odstaw na ok. 30 minut do lodówki.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Brokuły podziel na małe różyczki i sparz w osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru. Cebulę posiekaj, czosnek pokrój w plasterki, marchewkę, pora i suszone pomidory w paski.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanych 2 łyżkach oliwy zeszklij cebulę i czosnek, dodaj marchewkę i po chwili smażenia wrzuć brokuły i pora. Smaż jeszcze chwilę. Dopraw delikatnie solą i pieprzem.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na kawałkach folii aluminiowej ułóż warzywa, a na nich zamarynowane porcje ryby.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Na każdej rybie ułóż paski suszonych pomidorów, połowę łyżki masła i dokładnie zawiń folię. Piecz na rozgrzanym grillu.

Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś z grilla na warzywach - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łosoś po marynarsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej