Makaron gryczany z duszonymi warzywami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.8 sztuki

120 gramów

2 sztuki

8 sztuk

4 łyżeczki

4 szklanki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchew umyj, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Kalafiora oczyść, umyj i podziel na mniejsze różyczki. Podsmaż cebulę na oleju rzepakowym, dodaj czosnek i marchew. Chwilę smaż, podlej warzywa wodą. Dodaj kalafior i groszek.

Makaron gryczany z duszonymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Pod koniec duszenia dodaj Florę ProActiv o smaku masła, dopraw do smaku.

Makaron gryczany z duszonymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Makaron ugotuj al dente. Przełóż na talerz. Na makaron wyłóż duszone warzywa.

Makaron gryczany z duszonymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Natkę kolendry umyj, osusz i posiekaj. Posyp nią potrawę.

Makaron gryczany z duszonymi warzywami - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, manganu, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B1, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron gryczany z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron gryczany z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron gryczany z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron gryczany z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron gryczany z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron gryczany z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron gryczany z duszonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej