Makaron gryczany po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron gryczany po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
284 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

552 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

300 mililitrów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w wodzie według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź i odstaw.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 1

Krok 2

Marchewkę, paprykę i pora pokrój w cienkie paski. Czosnek i imbir posiekaj, a pieczarki pokrój w cząstki.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej mocno olej i smaż kolejno warzywa, imbir, czosnek i pieczarki.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody oraz z sosem sojowym i chilli.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn na patelnię i dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Makaron podawaj od razu po przyrządzeniu posypany kiełkami.

Makaron gryczany po chińsku  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Barbara Artecka

    Barbara Artecka , 03.09.2016

    Pod warunkiem ze nie mamy migreny!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron gryczany po chińsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron gryczany po chińsku Makaron gryczany po chińsku

Grykę najpewniej kojarzycie przede wszystkim pod postacią popularnej w Polsce kaszy. Spróbujcie innych aromatycznych potraw z tego zboża. Jedną z nich jest makaron, który stanowi doskonałą bazę do różnego rodzaju dań. Makaron gryczany po chińsku to przepis na połączenie tradycyjnej kuchni z kulinarną kreatywnością. Makaron gryczany z sosem zaskoczy Was bogactwem aromatów nawiązujących do kuchni chińskiej. To świetna propozycja na urozmaicenie codziennego menu. Jeśli lubicie dania z wyraźnym orientalnym aromatem – wykorzystajcie nasz przepis na makaron gryczany po chińsku z warzywami.

Dla kogo?

Makaron gryczany po chińsku to propozycja dla zwolenników kuchni opartej o bogaty i egzotyczny smak.

Na jaką okazję?

Danie sprawdzi się idealnie jako obiad, lunch w pracy lub ciekawa odmiana menu kolacyjnego.

Czy wiesz, że?

Makaron gryczany jest wyjątkowo popularny w Japonii, gdzie znany jest pod nazwą soba. To tradycyjny składnik wielu dań, nadający im lekko orzechowego aromatu.

Dla urozmaicenia:

Jeśli wolisz dania mięsne, przygotuj makaron gryczany po chińsku z kurczakiem. To świetny pomysł na pyszny obiad.