Marokańska zupa krem z marchewki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

71

758 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

627 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1465 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 pęczek

8 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

250 mililitrów

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew, ziemniaki oraz cebulę pokrój w mniejsze kawałki i przesmaż w garnku na Ramie. Dodaj posiekany czosnek.

Krok 2

Do garnka wsyp wszystkie przyprawy i smaż chwilę razem z warzywami.

Krok 3

Przygotuj bulion - wlej 1 l wody i zagotuj, następnie dodaj kostki rosołowe. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Zmiksuj zupę na gładki krem.

Krok 4

Gotową zupę udekoruj łyżką śmietany na wierzchu i posyp pokrojoną kolendrą. Podawaj z chlebkiem pita.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do zupy posiekaną papryczkę chilli lub szczyptę pieprzu Cayenne.

3

Opinie o przepisie

  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak

    sprobuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Xxx

    Sylwia Xxx

    smaczna ale ja dodaje odrobiny wedzonego boczku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Burkiewicz

    Emilia Burkiewicz

    smaczna idealna na chłodne jesienne dni ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej