Muffiny z białą czekoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

3 sztuki

200 gramów

230 gramów

2 łyżeczki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka z cukrem ubić na puszystą pianę.

Krok 2

Kasię rozpuścić i wystudzić.

Krok 3

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Krok 4

Do masy jajecznej dodać Kasię, mąkę i sok z cytryny, dokładnie połączyć.

Krok 5

Do ciasta dodać posiekaną w małe kawałeczki czekoladę.

Krok 6

Napełnić ciastem foremki do połowy wysokości.

Krok 7

Posypać owocami (ja dałam mrożone jagody).

Krok 8

Piec około 25 minut w temp. 190 C.

Krok 9

Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwilę do wystygnięcia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta czekoladowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej