Muffiny z białą czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 opakowanie

230 gramów

200 gramów

1

3 sztuki

0.5 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka z cukrem ubić na puszystą pianę.

Krok 2

Kasię rozpuścić i wystudzić.

Krok 3

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Krok 4

Do masy jajecznej dodać Kasię, mąkę i sok z cytryny, dokładnie połączyć.

Krok 5

Do ciasta dodać posiekaną w małe kawałeczki czekoladę.

Krok 6

Napełnić ciastem foremki do połowy wysokości.

Krok 7

Posypać owocami (ja dałam mrożone jagody).

Krok 8

Piec około 25 minut w temp. 190 C.

Krok 9

Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwilę do wystygnięcia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej