Nudle z patelni : po chińsku

- Krok 1Mięso pokrój w bardzo cienkie paseczki i obsmaż na patelni.
- Krok 2Obierz marchew i cebulę, pokrój w cienkie paseczki, dodaj do mięsa. Całość smaż chwilę i podlej sosem sojowym, dodaj imbir.
- Krok 3Całość podlej kubkiem wody (250mililitrów), dodaj makaron i zawartość saszetki. Wszystko razem gotuj chwilę, aż makaron zmięknie, a woda prawie zupełnie odparuje. Danie podawaj posypane szczypiorkiem.

Uzyskasz lepszy efekt, jeśli zwykły olej pomieszasz pół na pół z olejem sezamowym.

Nudle z patelni po chińsku to potrawa, która sprawdzi się na codzienny obiad lub kolację. Jest wyjątkowo szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Łączą się w niej aromaty orientalnych przypraw, takich jak imbir czy sos sojowy, a także delikatny smak kurczaka i warzyw. Od czego zacząć? Pierś z kurczaka pokrój w paski i podsmaż na patelni (najlepiej typu wok) ze składnikami sugerowanymi w przepisie. Aby urozmaicić smak dania, wrzuć także ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Następnie wlej wodę i dodaj makaron typu nudle – gotuj do momentu, aż płyn odparuje. Teraz wystarczy przyprawić danie podstawowymi składnikami i podawać. Jak to robić? Wyłóż makaron na talerze i udekoruj szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki oraz plastrem limonki. Potrawę można serwować w wersji ciepłej na obiad lub schłodzonej jako przekąskę do pracy czy szkoły. Zainspiruj się tym sposobem na nudle z patelni po chińsku i podziel się swoją opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.