Penne z mięsem mielonym i warzywami w sosie pomidorowym
średnie
7 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż mięso, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.
Krok 2
Marchewkę i pietruszkę obierz, wszystkie warzywa zetrzyj na grubych oczkach lub rozdrobnij w malakserze. Dołóż je do mięsa i smaż na małym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Dodaj przecier pomidorowy oraz pokruszoną kostkę bazyliową i smaż pod przykryciem jeszcze 10 minut. W tym czasie ugotuj makaron. Odcedzone penne dodaj do sosu i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej