Dorsz w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

151 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory i obierz ze skórki.

Krok 2

Następnie przełóż do naczynia, skrusz do nich Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Filety z dorsza włóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Zalej rybę sosem pomidorowym i posyp kaparami. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dorsz w sosie pomidorowymDorsz w sosie pomidorowym

Nie masz pomysłu na niebanalne podanie ryby? Nie chcesz by po usmażeniu była sucha, a masz dość filetów w panierce? Wypróbuj dorsza w sosie pomidorowym. To danie zachwyci cię swoją prostotą, a zarazem wykwintnością. Pyszne, delikatne mięso z dorsza w towarzystwie świeżych pomidorów czuje się na prawdę znakomicie. Możesz go podać podczas codziennego rodzinnego obiadu, jednak dorsz sprawdzi się także w roli wykwintnej kolacji dla znajomych. Co warto wiedzieć przygotowując to danie? Najważniejsze, by dorsz, którego planujesz zapiekać był świeży. Łatwo to sprawdzić. Świeże mięso jest sprężyste i lekko rumiane. Ważny jest też zapach, jeżeli jest zbyt intensywny, musimy zachować ostrożność. Co więcej, dobrze jest, gdy pomidory, którymi otulimy rybę były dojrzałe i pełne smaku. Jeżeli nie chcesz, by w czasie jedzenia przeszkadzały Ci skórki - ściągnij je. Można to łatwo zrobić, polewając pomidory wrzącą wodą. Poza sezonem – zastąp świeże pomidory tymi z puszki. Aby danie nabrało niepowtarzalnego smaku, sos pomidorowy wzbogać kaparami.