PRZEPISY.PL

Z piersi indyka przygotujemy pyszne zawiniątka wypełnione szynką i serem. Całość wieńczy lekki musztardowy sos.

Piersi z indyka - autor: Piotr Murawski

Piersi z indyka

  • 30
  • 6
  • Łatwe
  • 0
94
osoby dodały do Mniamlisty
94
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mąka3 łyżki
  • olej roślinny do smażenia50 ml
  • cebula1 szt
  • musztarda sarepska1 łyżka
  • masło80 g
  • mielony czarny pieprz0.5 łyżeczki
Piersi z indyka – krok 1

Krok 1

Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.
Piersi z indyka – krok 2

Krok 2

Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę. Całość złóż na pół i zepnij wykałaczką.
Piersi z indyka – krok 3

Krok 3

Tak przygotowanego indyka oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż chwilę, aż będzie szklista.
Piersi z indyka – krok 4

Krok 4

Na patelnię dodaj pozostałą mąkę, 500 ml wody oraz bulionetkę drobiową. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku, rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

83
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
94
osoby dodały do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
60
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
144
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe