
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
500 mililitrów
200 gramów
3 łyżki
50 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
80 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka rozbij przez folię spożywczą na bardzo cienkie płaty. Mięso oprósz pieprzem i przyprawą warzywną Knorr.

Krok 2
Na powierzchni mięsa ułóż ser i szynkę. Całość złóż na pół i zepnij wykałaczką.

Krok 3
Tak przygotowanego indyka oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż chwilę, aż będzie szklista.

Krok 4
Na patelnię dodaj pozostałą mąkę, 500 ml wody oraz Sos do pieczeni jasny Knorr. Całość duś pod przykryciem około 5 minut. Sos dopraw do smaku, rozprowadzając w nim łyżkę musztardy i masło.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierś z indyka
Piersi z indyka są bardzo lubianym mięsem, ale najpopularniejsze sposoby ich podawania, nie zaskakują. Podpowiadamy, jak to zmienić. Wykaż się przed rodziną i gośćmi serwując sznycle z piersi z indyka, które będą przypominały kieszonki wypełnione smakołykami – szynką i ciągnącym się serem. Mięso z indyka jest nieco rzadziej używane niż mięso z kurczaka, a szkoda, bo ma w kuchni równie szerokie zastosowanie i można go przyrządzić na wiele sposobów. Tym razem proponujemy połączenie delikatnego mięsa z indyka z serem i szynką, i zapieczone, na wzór tostów. Takie mięso, na pewno nie będzie suche! Zrobienie kieszonek z indyka zajmie ci dosłownie chwilę, a efekt będzie naprawdę zaskakujący. Dodatkowo, jeśli każdą z kieszonek po usmażeniu przetniesz po przekątnej na pół – odwzorowujesz styl serwowania, rodem z dobrych restauracji. To przecież farsz nadaje tej potrawie kolorytu i wyjątkowości.



































