
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cebulę pokrój w ok. 1 cm kostkę, dopraw do smaku pieprzem. Obsmaż w garnku na złoty kolor.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i dodaj do garnka. Gotuj, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie.

Krok 3
Chrupiące placki ziemniaczane Knorr rozmieszaj z wodą i jajkiem. Gdy ciasto zgęstnieje, usmaż cztery duże placki. Ułóż gulasz na plackach i podawaj.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre i zdecydowane smaki, dopraw mięso ostrą papryką. Potrawa ładniej wygląda udekorowana kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placek po góralsku
Wizyta na Podhalu nie może się obyć bez spróbowania placków po góralsku, nazywanych czasem plackami po zbójnicku. W kulinarną podróż w góry możesz wybrać się nie wychodząc z własnej kuchni. Podpowiemy ci, jak przygotować pyszne placki, które zachwycą, a co nie mniej ważne – również nasycą, wszystkich domowników. Tajemnica tego dania tkwi w plackach ziemniaczanych, upieczonych na złocisty kolor, z chrupiącymi brzegami, ale aksamitnych w środku. Do ich polania idealnie nadaje się gulasz węgierski, najlepiej przygotowany w wersji nieco bardziej pikantnej. Odpowiedni smak uzyskasz dzięki pieprzowi i sypkiej ostrej papryce. Każdej porcję tej potrawy możesz skomponować z kilku mniejszych placuszków, jednego większego placka lub dwóch średniej wielości, ułożonych jeden na drugim z warstwą gulaszu pomiędzy. Danie koniecznie polej łyżką kwaśnej śmietany. By ostatecznie podkręcić kolor i smak dania – posyp je też natką pietruszki i startym oscypkiem.




































