
Składniki
placek:
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
sos:
2 sztuki
0.5 opakowania
2 sztuki
3 sztuki
200 gramów
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i trzyj na placki ziemniaczane. Dodaj jajko, mąkę. Cebulę posiekaj, a czosnek rozgnieć i dodaj.
Krok 2
Następnie smaż na oleju na patelni.
Krok 3
Osobno przygotowuj farsz tzn. pokrój filet w niedużą kosteczkę, cebulę posiekaj i podsmaż razem.
Krok 4
Do tego dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, przecier pomidorowy, dopraw do smaku i duś do czasu gdy zmiękną warzywa.
Krok 5
Pod koniec wsyp kukurydzę. Na usmażone placki nałóż farsz, złóż w połowie i polej ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej