Placek Jakuba

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij
Placek Jakuba

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

6 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

1

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię zetrzeć z mąką, dodać resztę składników i zagnieść ciasto.

Krok 2

Podzielić na 6 części i schłodzić w lodówce.

Krok 3

Rozwałkować jedną część, a na placek położyć pianę ubitą z 2 białek z 2 łyżkami cukru i kisielem wiśniowym. Na pianę ułożyć wiśnie drylowane i przykryć drugim plackiem.

Krok 4

Tak wykonać drugi i trzeci placek.

Krok 5

Pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu przekładamy masą budyniową (wg własnego przepisu).

Krok 6

Na wierzch polewamy polewą lub czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej