Placek Jakuba

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij
Placek Jakuba

Składniki

3 szklanki

6 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

1

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię zetrzeć z mąką, dodać resztę składników i zagnieść ciasto.

Krok 2

Podzielić na 6 części i schłodzić w lodówce.

Krok 3

Rozwałkować jedną część, a na placek położyć pianę ubitą z 2 białek z 2 łyżkami cukru i kisielem wiśniowym. Na pianę ułożyć wiśnie drylowane i przykryć drugim plackiem.

Krok 4

Tak wykonać drugi i trzeci placek.

Krok 5

Pieczemy na złoty kolor, po upieczeniu przekładamy masą budyniową (wg własnego przepisu).

Krok 6

Na wierzch polewamy polewą lub czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek Jakuba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej