
Składniki
360 gramów
4 łyżeczki
200 gramów
1 sztuka
110 gramów
4 sztuki
2 sztuki
200 gramów
240 gramów
600 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Polędwicę wieprzową umyj i osusz, następnie pokrój w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i obsmaż na nim mięso.

Krok 2
Warzywa umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę, pieczarki pokrój w plasterki. Ziemniaki dokładnie umyj, jeżeli mają cienką skórkę, to zbędne jest ich obieranie. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 3
Knorr Naturalnie Smaczne! Lasagne wymieszaj z niewielką ilością wody i dodaj do warzyw. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 25-30 minut.

Krok 4
Po 20 min. pieczenia dodaj mięso do warzyw i piecz razem 5-10 min. Danie podawaj udekorowane listkami świeżej bazylii.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy C, witaminy E, niacyny, witaminy z grupy B: B1, B2, B6, B12, folianów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej