Chińska potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Chińska potrawka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
289 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

700 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj.

Chińska potrawka - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso.

Chińska potrawka - Krok 2

Krok 3

Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje.

Chińska potrawka - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut.

Chińska potrawka - Krok 4

Krok 5

Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem.

Chińska potrawka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska potrawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińska potrawkaChińska potrawka

Chińska potrawka to znakomity wybór, kiedy masz ochotę na coś nietypowego. Danie jest nie tylko smaczne, ale również uniwersalne – świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Do jego przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa z kurczaka, pieczarek, groszku, przypraw oraz kiełków bambusa. Zacznij od podsmażenia czosnku, imbiru oraz mięsa. Gdy wszystkie produkty zrobią się rumiane, dodaj do nich pokrojone pieczarki. Następnie zalej całość sosem przyrządzonym na bazie mieszanki przypraw i bulionu. Intensywny orientalny smak uzyskasz, dodając pod koniec duszenia sos sojowy oraz przyprawy, np. trawę cytrynową i świeżo zmielony pieprz. Gotowe danie podawaj posypane kiełkami bambusa, razem z ugotowanym na sypko ryżem. Przepis możesz w dowolny sposób zmodyfikować, np. zastępując kurczaka wieprzowiną lub dodając do potrawy ulubione warzywa. Odkryj smaki orientalnej kuchni dzięki naszemu sprawdzonemu przepisowi. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj wyśmienitą chińską potrawkę.