
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
1 garść
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzeć marchewkę na tarce, cebulę pokroić.
Krok 2
Usmażyć (jeśli będę robione w piekarniku, bo jeśli nie to od razu dodajemy do marchewki) dodać natki pietruszki, soli, pieprzu. 2 x jajka i ja daje otręby i płatki owsiane, ale można bułkę tartą, można również ziemniaki gotowane jak zostaną z obiadu.
Krok 3
Wszystko wymieszać, uformować kotlety i wstawić do piekarnika na 150 st. lub smażyć na patelni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej