Kotlety z marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z marchwi

Autor: Pan Adamek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

1 garść

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzeć marchewkę na tarce, cebulę pokroić.

Krok 2

Usmażyć (jeśli będę robione w piekarniku, bo jeśli nie to od razu dodajemy do marchewki) dodać natki pietruszki, soli, pieprzu. 2 x jajka i ja daje otręby i płatki owsiane, ale można bułkę tartą, można również ziemniaki gotowane jak zostaną z obiadu.

Krok 3

Wszystko wymieszać, uformować kotlety i wstawić do piekarnika na 150 st. lub smażyć na patelni.

Pan Adamek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej