Rostbef z piekarnika marynowany w ziołach: przepis | Przepisy.pl pixel

Rostbef w ziołach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400

1.5

1 sztuka

10 gramów

2 pęczki

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rostbef umyj, osusz, natrzyj przyprawą Knorr posyp posiekanym rozmarynem.

Krok 2

Szalotki posiekaj drobno, wymieszaj je z żółtkiem, mąką, gorczycą, i siekanymi ziołami. Masę dopraw do smaku.

Krok 3

Upieczone mięso wyjmij z piekarnika, jedną stronę posmaruj musztardą, posyp bułką tartą i ułóż na niej farsz ziołowy mocno przyciskając go do mięsa.

Krok 4

Tak przygotowane mięso włóż do brytfanny i umieść na najwyższej półce w piekarniku na 5-8 minut. Po zapieczeniu mięso krój w grube plastry. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Krok 5

Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz 15-20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rostbef w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rostbef w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rostbef w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rostbef w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rostbef w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rostbef w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rostbef w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rostbef w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej