
Składniki
400
1.5
1 sztuka
10 gramów
2 pęczki
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rostbef umyj, osusz, natrzyj przyprawą Knorr posyp posiekanym rozmarynem.
Krok 2
Szalotki posiekaj drobno, wymieszaj je z żółtkiem, mąką, gorczycą, i siekanymi ziołami. Masę dopraw do smaku.
Krok 3
Upieczone mięso wyjmij z piekarnika, jedną stronę posmaruj musztardą, posyp bułką tartą i ułóż na niej farsz ziołowy mocno przyciskając go do mięsa.
Krok 4
Tak przygotowane mięso włóż do brytfanny i umieść na najwyższej półce w piekarniku na 5-8 minut. Po zapieczeniu mięso krój w grube plastry. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Krok 5
Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz 15-20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej