PRZEPISY.PL

Ryba zapiekana z warzywami

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • dorsz filety6 szt
  • sok z cytryny1 łyżka
  • mrożona włoszczyzna1 opak
  • śmietana kremówka0.5 szklanki
  • sos beszamelowy1 opak
  • wytrawne wino białe4 łyżki
  • chrzan starty1 łyżka
  • żółtka2 szt
  • tłuszcz do formy
  • margaryna2 łyżki
  • Krok 1

    Ryby dobrze umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Posól i posyp pieprzem cayenne.
  • Krok 2

    Ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Warzywa lekko rozmroź i podsmaż na margarynie. Podlej winem i dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    Przygotuj sos beszamelowy wg instrukcji na opakowaniu. Gotowy połącz z żółtkami, łyżką chrzanu i ubitą na sztywno śmietaną.
  • Krok 4

    Dodaj resztę wina i posiekany koperek, posyp warzywami i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

66
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
135
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
51
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
18
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe