Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO
łatwe
156 osób zapisało
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 sztuki
200 gramów
100 gramów
100 gramów
50 mililitrów
1 sztuka
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 2
Paluszki krabowe pokrój w kostkę, następnie połącz z sosem sałatkowym. Posiekaj natkę kolendry i dodaj do składników.

Krok 3
Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki oddziel miąższ od skóry, a skórkę zachowaj. Pokrój awokado w kostkę i połącz z krabami.

Krok 4
Pomidorki pokrój w ćwiartki, oliwki przekrój na połówki, kukurydzę odcedź i dodaj do reszty składników.

Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj. Przygotowaną sałatkę umieść w skórkach awokado.

Krok 6
Przed podaniem udekoruj sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej