Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO
łatwe
156 osób zapisało
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 sztuki
200 gramów
100 gramów
100 gramów
50 mililitrów
1 sztuka
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 2
Paluszki krabowe pokrój w kostkę, następnie połącz z sosem sałatkowym. Posiekaj natkę kolendry i dodaj do składników.

Krok 3
Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki oddziel miąższ od skóry, a skórkę zachowaj. Pokrój awokado w kostkę i połącz z krabami.

Krok 4
Pomidorki pokrój w ćwiartki, oliwki przekrój na połówki, kukurydzę odcedź i dodaj do reszty składników.

Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj. Przygotowaną sałatkę umieść w skórkach awokado.

Krok 6
Przed podaniem udekoruj sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































