
Składniki
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozrób Sos Knorr dodając wodę i oliwę. Odstaw.
Krok 2
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Papryki oczyść z pestek i pokrój w paski, bazylię lekko posiekaj
Krok 4
Rydze umyj i osusz na ręczniku papierowym, oprósz solą i pieprzem, usmaż na rumiany kolor z każdej strony. Pokrój kapelusze w paski.
Krok 5
Na talerzu ułóż mix sałat, następnie papryki i jeszcze cieple rydze. Podawaj polane Sosem Knorr i posypane bazylią
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































