Sałatka z rydzami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rydzami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce rozrób Sos Knorr dodając wodę i oliwę. Odstaw.

Krok 2

Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Papryki oczyść z pestek i pokrój w paski, bazylię lekko posiekaj

Krok 4

Rydze umyj i osusz na ręczniku papierowym, oprósz solą i pieprzem, usmaż na rumiany kolor z każdej strony. Pokrój kapelusze w paski.

Krok 5

Na talerzu ułóż mix sałat, następnie papryki i jeszcze cieple rydze. Podawaj polane Sosem Knorr i posypane bazylią

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej