
Składniki
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozrób Sos Knorr dodając wodę i oliwę. Odstaw.
Krok 2
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Papryki oczyść z pestek i pokrój w paski, bazylię lekko posiekaj
Krok 4
Rydze umyj i osusz na ręczniku papierowym, oprósz solą i pieprzem, usmaż na rumiany kolor z każdej strony. Pokrój kapelusze w paski.
Krok 5
Na talerzu ułóż mix sałat, następnie papryki i jeszcze cieple rydze. Podawaj polane Sosem Knorr i posypane bazylią
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej