Sernik gotowany

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

21

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

460 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 szklanki

1 sztuka

2 opakowania

1 szklanka

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

400 gramów

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę połączyć z proszkiem, dodać jajko, cukier puder i Kasię - zagnieść ciasto.

Krok 2

Podzielić na trzy części i upiec na złoty kolor. Uwaga, przy wyjmowaniu są bardzo delikatne, ale jak tylko ostygnie, twardnieje.

Krok 3

Ser przepuścić przez maszynkę. Jajka ubić z cukrem na puch, dodać Kasię i jeszcze chwilę ucierać.

Krok 4

Połączyć z serem i wstawić na ogień, gotować na wolnym ogniu ok. 5 min.

Krok 5

Zdjąć z ognia i wlać budynie rozrobione w mleku. Postawić ponownie na ogień i gotować, aż masa zgęstnieje.

Krok 6

Gorącą masą przekładać ciasto. Na wierzchu ma być masa serowa. Przed podaniem polać polewą czekoladową i udekorować. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej