Sernik z dżemem i migdałami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

192

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 szklanki

3 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

0.5 litra

1 opakowanie

6 sztuk

1 sztuka

1.5 szklanki

10 dekagramów

4 sztuki

1 słoik

1 opakowanie

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę krupczatkę, Kasię, cukier puder, jajko i żółtka, proszek do pieczenia i kwaśną śmietanę wymieszać razem.

Krok 2

Masa Serowa: Ser (najlepiej kupić w kostkach i zmielić go w domu) wymieszać z jajkami oraz żółtkami, budyniami śmietankowymi.

Krok 3

Na koniec dodać ubitą na sztywno śmietanę 30%, olejek waniliowy i cukier puder.

Krok 4

Po upieczeniu ciasto posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać migdałami (migdały można podrumienić delikatnie na patelni, lepiej smakują) :) SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej