Sernik z dżemem i migdałami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

221

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1.5 szklanki

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 kilogram

6 sztuk

4 sztuki

2 szklanki

0.5 litra

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę krupczatkę, Kasię, cukier puder, jajko i żółtka, proszek do pieczenia i kwaśną śmietanę wymieszać razem.

Krok 2

Masa Serowa: Ser (najlepiej kupić w kostkach i zmielić go w domu) wymieszać z jajkami oraz żółtkami, budyniami śmietankowymi.

Krok 3

Na koniec dodać ubitą na sztywno śmietanę 30%, olejek waniliowy i cukier puder.

Krok 4

Po upieczeniu ciasto posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać migdałami (migdały można podrumienić delikatnie na patelni, lepiej smakują) :) SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z dżemem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z dżemem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z dżemem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z dżemem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z dżemem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z dżemem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z dżemem i migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej