Shoarma z kurczakiem w chlebku pita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shoarma z kurczakiem w chlebku pita

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

80 mililitrów

3 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Krok 4

Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Chlebek pita zagrzej w piekarniku lub na patelni grillowej.

Krok 6

Jak się zagrzeje, rozchyl delikatnie chlebek. Nalej trochę sosu, następnie włóż porcję usmażonego mięsa. Pozostały sos przelej do miseczki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej