
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
80 mililitrów
3 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.
Krok 4
Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem z opakowania Fix Knorr.
Krok 5
Chlebek pita zagrzej w piekarniku lub na patelni grillowej.
Krok 6
Jak się zagrzeje, rozchyl delikatnie chlebek. Nalej trochę sosu, następnie włóż porcję usmażonego mięsa. Pozostały sos przelej do miseczki i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej