Shoarma z kurczakiem w chlebku pita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Shoarma z kurczakiem w chlebku pita

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

80 mililitrów

3 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie. Na końcu dodaj posiekaną kolendrę.

Krok 4

Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Chlebek pita zagrzej w piekarniku lub na patelni grillowej.

Krok 6

Jak się zagrzeje, rozchyl delikatnie chlebek. Nalej trochę sosu, następnie włóż porcję usmażonego mięsa. Pozostały sos przelej do miseczki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Shoarma z kurczakiem w chlebku pita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej