Wieprzowina stir fried video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina stir fried - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

20 gramów

30 gramów

400 gramów

20 mililitrów

2 sztuki

40 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę wieprzową pokrój w cienkie paski i zamarynuj w Przyprawie do mięs Knorr. Odstaw na co najmniej 60 minut.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Papryki pokrój w cienkie paski o podobnej grubości co kawałki mięsa, a cebulę w piórka. Czosnek i chili posiekaj.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Mięso podsmaż krótko na oleju sezamowym. Po zrumienieniu, odstaw na bok do ostygnięcia.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na tym samym tłuszczu podsmaż warzywa. Dodaj czosnek i chili. Po chwili wrzuć z powrotem mięso. Smaż całość przez 5-7 minut.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Potrawę dopraw świeżo startym imbirem, sosem sojowym, miodem, sokiem z limonki oraz posiekaną kolendrą. Smaż chwilę – do momentu, kiedy wszystkie smaki się połączą.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Potrawę podawaj posypaną kiełkami, z ryżem lub makaronem.

Wieprzowina stir fried - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina stir fried - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wieprzowina stir fried - VIDEOWieprzowina stir fried - VIDEO

Polędwiczkę wieprzową pokrój w cienkie paski i zamarynuj w Przyprawie do mięs Knorr. Odstaw na co najmniej 60 minut.