Składniki
null
20 gramów
30 gramów
400 gramów
20 mililitrów
2 sztuki
40 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
40 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczkę wieprzową pokrój w cienkie paski i zamarynuj w Przyprawie do mięs Knorr. Odstaw na co najmniej 60 minut.

Krok 2
Papryki pokrój w cienkie paski o podobnej grubości co kawałki mięsa, a cebulę w piórka. Czosnek i chili posiekaj.

Krok 3
Mięso podsmaż krótko na oleju sezamowym. Po zrumienieniu, odstaw na bok do ostygnięcia.

Krok 4
Na tym samym tłuszczu podsmaż warzywa. Dodaj czosnek i chili. Po chwili wrzuć z powrotem mięso. Smaż całość przez 5-7 minut.

Krok 5
Potrawę dopraw świeżo startym imbirem, sosem sojowym, miodem, sokiem z limonki oraz posiekaną kolendrą. Smaż chwilę – do momentu, kiedy wszystkie smaki się połączą.

Krok 6
Potrawę podawaj posypaną kiełkami, z ryżem lub makaronem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































Wieprzowina stir fried - VIDEO

