
Składniki
175 gramów
700 mililitrów
3 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, mleko i ser pleśniowy zmiksuj na gładką masę.

Krok 2
Rozpuść masło na patelni i dodaj masę serową.

Krok 3
Dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr i gotuj na małym ogniu, nieustannie mieszając do momentu, gdy masa dobrze zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 4
Jajko rozmąć na talerzu. Zetrzyj suchary do miseczki.

Krok 5
Z zimnej masy serowej formuj kluseczki, obtocz je w jajku, a następnie w sucharach.

Krok 6
Podsmaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj posypane pietruszką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ser w cieście
Jeśli zastanawiasz się nad smaczną przekąską, którą można zaserwować na przyjęciu, to koniecznie przygotuj ser w cieście. To przystawka poręczna i wyjątkowo smaczna. Do jej przygotowania wykorzystaj ser pleśniowy z niebieską pleśnią. Równie dobrze sprawdzi się jednak również camembert. Kawałki wybranego sera zmiksuj z mlekiem i mąką na gładką masę. Następnie umieść ją na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dodaj sos brokułowy, gotuj na małym ogniu do zgęstnienia i odstaw do ostygnięcia. Aby przygotowywane przez Ciebie przekąski miały chrupiącą skórkę, obtocz je w panierce. Tę przygotujesz w prosty sposób. Wystarczy, że suchary zetrzesz na dużych oczkach tarki. Możesz również wykorzystać czerstwe pieczywo lub gotową bułkę tartą. Kuleczki wykonane ze wspomnianej wcześniej masy zanurzaj w roztrzepanym jajku i obtaczaj w rozkruszonych sucharach. Podsmaż je na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor. Ser w cieście serwuj posypany drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Koniecznie sprawdź dokładny przepis na pyszną przystawkę.