Ser w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

84

heart
1039 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

879 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1830 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 gramów

700 mililitrów

3 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko i ser pleśniowy zmiksuj na gładką masę.

Ser w cieście - Krok 1

Krok 2

Rozpuść masło na patelni i dodaj masę serową.

Ser w cieście - Krok 2

Krok 3

Dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr i gotuj na małym ogniu, nieustannie mieszając do momentu, gdy masa dobrze zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Ser w cieście - Krok 3

Krok 4

Jajko rozmąć na talerzu. Zetrzyj suchary do miseczki.

Ser w cieście - Krok 4

Krok 5

Z zimnej masy serowej formuj kluseczki, obtocz je w jajku, a następnie w sucharach.

Ser w cieście - Krok 5

Krok 6

Podsmaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj posypane pietruszką.

Ser w cieście - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Dominika Łojewska

    Dominika Łojewska , 27.05.2016

    Bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szczupak faszerowany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ser w cieścieSer w cieście

Jeśli zastanawiasz się nad smaczną przekąską, którą można zaserwować na przyjęciu, to koniecznie przygotuj ser w cieście. To przystawka poręczna i wyjątkowo smaczna. Do jej przygotowania wykorzystaj ser pleśniowy z niebieską pleśnią. Równie dobrze sprawdzi się jednak również camembert. Kawałki wybranego sera zmiksuj z mlekiem i mąką na gładką masę. Następnie umieść ją na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dodaj sos brokułowy, gotuj na małym ogniu do zgęstnienia i odstaw do ostygnięcia. Aby przygotowywane przez Ciebie przekąski miały chrupiącą skórkę, obtocz je w panierce. Tę przygotujesz w prosty sposób. Wystarczy, że suchary zetrzesz na dużych oczkach tarki. Możesz również wykorzystać czerstwe pieczywo lub gotową bułkę tartą. Kuleczki wykonane ze wspomnianej wcześniej masy zanurzaj w roztrzepanym jajku i obtaczaj w rozkruszonych sucharach. Podsmaż je na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor. Ser w cieście serwuj posypany drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Koniecznie sprawdź dokładny przepis na pyszną przystawkę.