
Składniki
biszkopt:
5 sztuk
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 szklanka
2 łyżeczki
1 szczypta
dodatkowo:
1 opakowanie
1 opakowanie
1 słoik
1 pęczek
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
BISZKOPT: Ubić białką z szczyptą soli na puszystą masę, podczas ubijania dodawać powoli cukier i cukier waniliowy.
Krok 2
Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać - całość miksować 10 min.
Krok 3
Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesianą przez sitko i delikatnie wymieszać i wylać na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką.
Krok 4
Piec 30 min. w 180 st . C. (biszkopt upiec dwa razy, z drugiego biszkoptu wyciąć kształt piersi).
Krok 5
Kremy zrobić wg przepisu na opakowaniu.
Krok 6
Przekładać tort warstwami tak, aby powstał kształt kobiecych piersi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej