Tort biust kobiety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort biust kobiety

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżeczki

1 szczypta

dodatkowo:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 słoik

1 pęczek

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Ubić białką z szczyptą soli na puszystą masę, podczas ubijania dodawać powoli cukier i cukier waniliowy.

Krok 2

Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać - całość miksować 10 min.

Krok 3

Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesianą przez sitko i delikatnie wymieszać i wylać na tortownicę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką.

Krok 4

Piec 30 min. w 180 st . C. (biszkopt upiec dwa razy, z drugiego biszkoptu wyciąć kształt piersi).

Krok 5

Kremy zrobić wg przepisu na opakowaniu.

Krok 6

Przekładać tort warstwami tak, aby powstał kształt kobiecych piersi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort biust kobiety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pijany kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej