tort miś

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

458

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

5 sztuk

1 szczypta

20 dekagramów

0.33 szklanki

28 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek i wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Białka ubić mikserem na sztywną pianę i kolejno dodawać: cukier, żółtka, oliwę i wodę.

Krok 3

Wyłączyć mikser, a następnie porcjami wsypywać mąkę i delikatnie oraz dokładnie mieszać łyżką.

Krok 4

Blachę prostokątną lub blachę w kształcie misia wysmarować Kasią (ja wycinałam kształt misia nożem), wysypać bułką tartą.

Krok 5

Wylać biszkopt. Włożyć do zimnego piekarnika. Włączyć dół na 180 st. C i piec 10 min.

Krok 6

Następnie przełączyć na góra/dół i piec kolejne 15 - 20 min.

Krok 7

Po wyciągnięciu z piekarnika obkroić nożem wokół formy, żeby równo "usiadł". 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort Orzechowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej