tort miś przepis – Zobacz na przepisy.pl

tort miś

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

5 sztuk

1 szczypta

20 dekagramów

0.33 szklanki

28 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek i wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Białka ubić mikserem na sztywną pianę i kolejno dodawać: cukier, żółtka, oliwę i wodę.

Krok 3

Wyłączyć mikser, a następnie porcjami wsypywać mąkę i delikatnie oraz dokładnie mieszać łyżką.

Krok 4

Blachę prostokątną lub blachę w kształcie misia wysmarować Kasią (ja wycinałam kształt misia nożem), wysypać bułką tartą.

Krok 5

Wylać biszkopt. Włożyć do zimnego piekarnika. Włączyć dół na 180 st. C i piec 10 min.

Krok 6

Następnie przełączyć na góra/dół i piec kolejne 15 - 20 min.

Krok 7

Po wyciągnięciu z piekarnika obkroić nożem wokół formy, żeby równo "usiadł". 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tort miś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej