Tort owocowy

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

2 opakowania

25 mililitrów

2 łyżki

7 łyżek

1 puszka

2 łyżeczki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na pianę. Osobno żółtka wymieszać z gorącą wodą, octem i proszkiem do pieczenia. Wlać do ubitych białek żółtka. Wymieszać i stopniowo dodawać całą mąkę.

Krok 2

Wlać do blachy, piec około 30-40 min. Ostudzić, przekroić na trzy równe kawałki.

Krok 3

Przygotować kremy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 4

Odłożyć dwie połówki brzoskwiń do dekoracji, resztę brzoskwiń połączyć z 3/4 kremu, resztę kremu pozostawić do dekoracji tortu.

Krok 5

Biszkopt nasączyć alkoholem, ułożyć krem z brzoskwiniami, na to kolejny biszkopt znów nasączyć i dać krem z brzoskwiniami, na to trzeci kawałek biszkoptu, nasączyć alkoholem i położyć na boki i górę tortu krem bez brzoskwiń.

Krok 6

Boki posypać kokosem, górę udekorować brzoskwiniami. Wstawić do lodówki, najlepiej smakuje następnego dnia.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej