Trufle z rodzynkami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

83 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki drobno pokrusz.

Krok 2

Kasię utrzyj mikserem z cukrem, dodaj startą czekoladę, pokruszone herbatniki i rodzynki.

Krok 3

Wymieszaj.

Krok 4

Z masy wyrabiaj małe kuleczki i obtaczaj je w posypce czekoladowej. (Zalecane podanie w papierowych foremkach.)

3

Opinie o przepisie

  • Sylwia Jurkowska

    Sylwia Jurkowska

    Zastanawiam się jakim cudem na zdjęciu są ciemne kulki? Czyżby autor zapomniał o kakao

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Bogusław

    Sylwia Bogusław

    tylko po co ta Kasia masło było by smaczniejsze i zdrowsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Stołtny

    Agnieszka Stołtny

    robiłam z córkami b.dobre chodź wydaje mi się że trzeba dać nie całe opakowanie herbatników (miałam 200g.) ale i tak wyszły pyszne i bardzo łatwe polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trufle z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trufle z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trufle z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trufle z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trufle z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trufle z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trufle z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej