Zielony makaron z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony makaron z wątróbką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wątróbkę i pokrój na małe kawałki. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Boczek również pokrój w kostkę.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente. Na rozgrzanym tłuszczu usmaż wątróbkę i przypraw pieprzem, wyjmij. Na pozostałym tłuszczu usmaż cebulę i boczek.

Krok 3

Wlej 150 ml wody i śmietanę. dodaj Fix Spaghetti Bolognese Knorr i dokładnie wymieszaj. zagotuj i duś ok 10 minut na wolnym ogniu.

Krok 4

Do sosu dodaj wątróbkę, zagotuj, dopraw pieprzem. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony makaron z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony makaron z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony makaron z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony makaron z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony makaron z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony makaron z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony makaron z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony makaron z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gukasz a la dziczyzna
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej