PRZEPISY.PL

Pełna warzyw i smaku zupa gulaszowa to idealne danie jednogarnkowe na obiad czy kolację.

Zupa gulaszowa - autor: Piotr Murawski

Zupa gulaszowa

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
654
osoby dodały do Mniamlisty
654
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • Wołowina pokrojona w kostkę500 g
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    1 szt
  • cebula pokrojona w kostkę300 g
  • Marchew pokrojona w kostkę200 g
  • ziemniaki pokrojone w kostkę300 g
  • Seler pokrojony w kostkę100 g
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę100 g
  • kminek2 g
  • ząbek czosnku5 szt
  • słodka papryka5 g
  • ostra papryka2 g
  • koncentrat pomidorowy50 g
  • smalec wieprzowy50 g
  • pieprz czarny5 g
  • ziele angielskie3 szt
  • liść laurowy2 szt
  • masło1 łyżka
Zupa gulaszowa – krok 1

Krok 1

W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebulę i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku i smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso, smaż je tak długo, aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
Zupa gulaszowa – krok 2

Krok 2

Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1,5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie).
Zupa gulaszowa – krok 3

Krok 3

Zupę gotuj około 50 minut, aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany kminek z masłem i kostki rosołowe.
Zupa gulaszowa – krok 4

Krok 4

Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

144
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
250
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
257
osób dodało do Mniamlisty
60''
5
Łatwe
112
osób dodało do Mniamlisty
60''
5
Łatwe