Składniki
400 gramów
100 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 litr
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój drobno, a pozostałe warzywa w podobnej wielkości kostki około 1 cm.

Krok 2
Na oleju podsmaż słoninę, a gdy tłuszcz się wytopi, dodaj mięso. Smaż, aż sok z mięsa zupełnie odparuje.

Krok 3
Dodaj cebulę i smaż, aż zacznie brązowieć. Wsyp zupę Knorr i podsmażaj jeszcze chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4
Całość zalej 1 l wody i doprowadź do wrzenia. Dodaj marchew i ziemniaki. Całość gotuj około 60 minut, aż mięso będzie miękkie. Zupę dopraw do smaku roztartym kminkiem. W razie potrzeby dodaj szczyptę ostrej papryki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa gulaszowa - VIDEO
Zupa gulaszowa to przepis, który powinien charakteryzować się wyrazistym smakiem i zapachem mięsa. Do jej przygotowania wykorzystaj mięso wołowe, tzw. zrazówkę lub rostbef. Podsmażone na patelni z dodatkiem słoniny zyska odpowiedni posmak. Podkreśl go ostrą cebulą (białą, czerwoną lub dymką) i skontrastuj ze słodką marchewką pokrojoną w niewielką kostkę. Całość podsmażaj, aż stanie się lekko brązowa. Do zupy gulaszowej niezbędny jest także intensywny bulion z włoszczyzny, zaprawiony przecierem pomidorowym. Daniu gęstej konsystencji nadadzą ziemniaki. Gotuj je w powstałym wywarze do momentu, w którym staną się miękkie. Zupę gulaszową podawaj na ciepło, oprószoną natką pietruszki lub koperkiem. Zupa gulaszowa będzie prezentować się efektownie, jeśli udekorujesz ją kleksem kwaśnej śmietany. Jej zapach uintensywni roztarty kmin, natomiast pikantności nada szczypta ostrej papryki. Koniecznie wypróbuj ten przepis i przygotuj dzięki niemu wyjątkowo smaczną zupę gulaszową. Po przyrządzeniu zupy gulaszowej według naszego przepisu, koniecznie podziel się swoją opinią o nim w komentarzu.