Babka z galaretek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 opakowań

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą galaretkę dzielimy na połowę.

Krok 2

Przygotowujemy 10 oddzielnych naczyń, do których wsypujemy podzielone galaretki.

Krok 3

Pierwszą część galaretki zalewamy 250ml wody, a drugą 200 ml.

Krok 4

Mleko do drugiej części wlewamy dopiero, kiedy galaretka ostygnie (inaczej się zważy).

Krok 5

Dodajemy około 50 ml mleka.

Krok 6

Do formy na babkę wlewamy pierwszą część danego koloru, a kiedy zastygnie zalewamy tym samym kolorem (z dodatkiem mleka).

Krok 7

Proces kontynuujemy do wyczerpania galaretek.

Krok 8

Kiedy całość dobrze zastygnie, na kilka sekund wsadzamy formę do naczynia z gorącą wodą, po czym wykładamy babkę na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z galaretek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z galaretek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z galaretek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z galaretek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z galaretek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z galaretek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z galaretek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej