PRZEPISY.PL
Bigos - autor: przepisy.pl

Bigos

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
472
osoby dodały do Mniamlisty
472
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mięso wieprzowe z łopatki1 kg
  • mięso wołowe1 kg
  • wędzony boczek1 kg
  • Bulion na wędzonym boczku Knorr
    1 szt
  • kapusta kiszona2 kg
  • główka kapusty słodkiej1 szt
  • koncentrat pomidorowy150 g
  • grzyby suszone (najlepiej borowiki)10 g
  • suszone śliwki20 g
  • majeranek2 łyżki
  • czarny pieprz5 szt
  • ziele angielskie5 ziaren
  • mielony kminek1 łyżeczka
  • liść laurowy5 szt
Bigos – krok 1

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę.
Bigos – krok 2

Krok 2

Kiszoną kapustę przepłucz zimną wodą, a słodką kapustę poszatkuj.
Bigos – krok 3

Krok 3

Wszystkie składniki układaj w dużym garnku, przesypując na przemian mięsem i kapustą. Całość gotuj około 5 godzin, na koniec dopraw bulionem Knorr. Bigos jest tym lepszy, im dłużej go gotujemy i studzimy na przemian.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

2201
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
66
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
673
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
556
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe