Ciasto kruche z polewą czekoladową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

374

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

10 dekagramów

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z mąki, cukru, jajka i Kasi, szybko zagnieść ciasto. Blachę lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na nim równomiernie układać ciasto.

Krok 2

Piec przez 20 min w 200 C, w nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Polewa:Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu. Polać wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kruche z polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kruche z polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kruche z polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kruche z polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kruche z polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kruche z polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kruche z polewą czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej