Ciasto lane

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

2.5 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżeczki

3 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przedstawiona wersja to z kakao i kremem ajerkoniakowym!!!

Krok 2

Jak zrobić to najprostsze i najszybsze ciasto na świecie?! Roztopić Kasię i ostudzić.

Krok 3

W naczyniu utrzeć mikserem jajka z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodać mąkę i w międzyczasie wlewać Kasię.

Krok 4

Wylać przygotowane ciasto na blachę i teraz jak chcesz zrobić takie dwukolorowe, to dzielisz na pół, wylewasz białe, a później kakaowe (druga połowa z kakao),

Krok 5

Jeśli chcesz z jabłkami, to wylej ciasto na blachę i posyp na wierzch trochę bułki tartej i wyłóż jabłkami (bułka tarta utrzyma i nie zatopi jabłek w cieście) podobnie z serem i owocami.

Krok 6

Jeśli spieszysz się, a chcesz zrobić coś pysznego, polecam CIASTO LANE i życzę smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej