Dorsz po meksykańsku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz po meksykańsku - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
467 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

370 osób wydrukowało

Pobierz pdf

494 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 opakowania

3 sztuki

600 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zgrilluj czerwone papryki i pokrój w talarki.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ugotuj ziemniaki, obierz i pokrój w krążki.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Fixy Knorr rozmieszaj z wodą według wskazówek z opakowania, następnie zagotuj.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ułóż w naczyniu na przemian: ziemniaki, dorsza, papryki, kukurydzę, fasolę i zalej sosem powstałym z Fixów Knorr.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni i zapiekaj całość przez około 40 minut. Na koniec dopraw całość do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Arleta Mikulska

    Arleta Mikulska , 14.01.2019

    Po co gotować rybę skoro będzie się piekła 40 minut w piekarniku

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej