Dorsz po meksykańsku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz po meksykańsku - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
467 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

370 osób wydrukowało

Pobierz pdf

494 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 opakowania

3 sztuki

600 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zgrilluj czerwone papryki i pokrój w talarki.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ugotuj ziemniaki, obierz i pokrój w krążki.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Fixy Knorr rozmieszaj z wodą według wskazówek z opakowania, następnie zagotuj.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Ułóż w naczyniu na przemian: ziemniaki, dorsza, papryki, kukurydzę, fasolę i zalej sosem powstałym z Fixów Knorr.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Nagrzej piekarnik do 180 stopni i zapiekaj całość przez około 40 minut. Na koniec dopraw całość do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Dorsz po meksykańsku - VIDEO - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Arleta Mikulska

    Arleta Mikulska , 14.01.2019

    Po co gotować rybę skoro będzie się piekła 40 minut w piekarniku

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz po meksykańsku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej