Dynia z mlekiem kokosowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

261 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 sztuki

0.5 pęczka

300 mililitrów

0.25 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

3 łyżki

0.25 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz ze skóry, wydrąż środek, a miąższ pokrój w kostkę 3x3 cm.

Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W niedużym garnku rozgrzej tłuszcz i przesmaż kawałki dyni, chili i cynamon. Następnie wlej mleko kokosowe.

Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj następnie Bulion na włoszczyźnie, zmniejsz ogień i przykryj garnek. Dynię duś 4-5 minut, pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę i sok z cytryny. Podawaj z ryżem.

Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić danie, możesz dodać pierś z kurczaka pokrojoną w podobnej wielkości kostkę co dynia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dynia z mlekiem kokosowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej