Składniki
400 mililitrów
1 opakowanie
550 mililitrów
100 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
40 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z 550 ml wody. Dokładnie wymieszaj ciasto, dodaj mąkę i jaja. Odstaw na 10 minut.

Krok 2
Po tym czasie na podsypanej mąką stolnicy podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 3
Wałek z ciasta pokrój na małe kwadraty. Następnie uformuj z każdego kwadratu kulkę. Spłaszcz ją za pomocą widelca tak, aby na kluskach powstał wzorek.

Krok 4
Gotowe gnocchi gotuj około 2-3 minut w lekko osolonym wrzątku.

Krok 5
Na oliwie podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek oraz papryczkę chili. Następnie wlej rozdrobnione pomidory i gotuj sos około 15 minut, aż zgęstnieje. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem.

Krok 6
Gotowe kluski gnocchi przełóż do sosu. Dodaj porwane liście bazylii i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej