Kanapeczki "Biedroneczki"

- Krok 1Pieczywo posmaruj margaryną Rama.
- Krok 2Ułóż na pieczywie polędwicę sopocką oraz ser wędzony.
- Krok 3Przekrój pomidora i ułóż na kanapkach tak, aby przypominał lecącą biedronkę. Z pomidorków cherry zrób oczy, a z oliwek kropki.

Kanapeczki "Biedroneczki"
Jeśli chcesz przygotować dla kogoś zabawnie wyglądające kanapki, dobrą propozycją będzie ten prosty przepis. Na początek zaopatrz się w ciemne pieczywo, najlepiej niewielkie bułki z dużą ilością ziaren. Posmaruj je margaryną i połóż na każdej kromce plaster polędwicy sopockiej oraz sera wędzonego. Sprawdzą się też ser gouda lub plastry mozzarelli. Na nich umieść kawałek pomidora i udekoruj go oliwkami udającymi kropki oraz pomidorkami cherry, z których zrobisz oczy biedronki. Zamocuj je przy użyciu wykałaczek, a oliwki-kropki poukładaj na pomidorze. Jeśli nie chcą się trzymać, przyklej je za pomocą odrobiny majonezu. Kanapeczki „biedroneczki” możesz też urozmaicać na wiele sposobów. Pomiędzy ser a wędlinę dodaj na przykład ketchup lub trochę sosu czosnkowego. Podawaj przekąskę bez mięsa, ale za to z różnymi rodzajami sera. Dołączaj swoje ulubione pasty i zmieniaj pieczywo. Za każdym razem pamiętaj jednak o zachowaniu dekoracji z warzyw. Zobacz, jak szybko i prosto przygotować to kolorowe i niezwykle apetyczne danie.