Kanapka z ricottą, figami i orzeszkami pinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ukrój 2 kromki chleba orkiszowego. Posmaruj Ramą z olejem z orzechów włoskich.

Kanapka z ricottą, figami i orzeszkami pinii - Krok 1

Krok 2

Świeże figi umyj i osusz, następnie pokrój w cienkie plastry.

Kanapka z ricottą, figami i orzeszkami pinii - Krok 2

Krok 3

Posmaruj kromki serkiem ricotta i ułóż figi.

Kanapka z ricottą, figami i orzeszkami pinii - Krok 3

Krok 4

Orzeszki pinii upraż na suchej rozgrzanej patelni i posyp kanapki. Udekoruj listkami mięty.

Kanapka z ricottą, figami i orzeszkami pinii - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Rama z olejem z orzechów włoskich

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama z olejem z orzechów włoskich

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej