Kanapki z włoską pastą pomidorową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

697 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

429 osób wydrukowało

Pobierz pdf

828 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

3 łyżki

6 sztuk

2 łyżki

4 sztuki

0.5 pęczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twarożek wymieszaj z koncentratem pomidorowym i majonezem aż powstanie gładka pasta.

Kanapki z włoską pastą pomidorową  - Krok 1

Krok 2

Pieczywo posmaruj margaryną a następnie nakładaj przygotowaną pastą.

Kanapki z włoską pastą pomidorową  - Krok 2

Krok 3

Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki i ułóż je na kanapkach.

Kanapki z włoską pastą pomidorową  - Krok 3

Krok 4

Szczypiorek drobno posiekaj a oliwki pokrój na ćwiartki i udekoruj kanapki.

Kanapki z włoską pastą pomidorową  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby kanapki były jeszcze smaczniejsze możesz przed nałożeniem pasty przygotować z chleba grzanki. Kanapki możesz udekorować listkami świeżej bazylii.

8

Opinie o przepisie

  • Maja Wróblewski

    Maja Wróblewski , 14.11.2017

    Fajny przepis polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julia Bialk

    Julia Bialk , 06.09.2016

    PYSZNIUTKA KANAPECZKA :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 05.09.2016

    super zestaw .... chleb razowy na miodzie i majonez .... jako dodatek do serka ..A pyszny chlebuś mozna posmarować masełkiem, do tego twarożek ze śmietanką i szczypiorkiem .. Pycha !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 21.07.2016

    Wedle uznania ;) Polecamy inne przepisy na kanapki https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/kanapka/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Marciniak

    Halina Marciniak , 21.07.2016

    Twaróg z pomidorami?Niedobre polączenie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kłujszo

    Teresa Kłujszo , 14.07.2016

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.07.2016

    To tylko propozycja przygotowania pasty z gotowych składników, na naszej stronie można znaleźć też inne przepisy na pasty kanapkowe :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Knut

    Joanna Knut , 03.07.2016

    Serio? I to ma być włoska pasta z koncentratem pomidorowym? Słabe to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z włoską pastą pomidorową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z włoską pastą pomidorową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z włoską pastą pomidorową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z włoską pastą pomidorową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z włoską pastą pomidorową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z włoską pastą pomidorową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z włoską pastą pomidorową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z włoską pastą pomidorową Kanapki z włoską pastą pomidorową

Pasty do kanapek występują w wielu odsłonach. Mięsne, wegetariańskie, wegańskie – sposobów na nie jest mnóstwo. Wypróbuj mocno pomidorowej pasty we włoskim stylu. Do jej przyrządzenia użyj twarogu, majonezu i koncentratu pomidorowego. Nadają się także świeże pomidory. Pokrój je drobno albo pozbaw gniazd nasiennych i przetrzyj ich miąższ przez sitko. Dobrym sposobem na wzmocnienie smaku pasty jest dodatek czerwonego pesto. Urozmaicisz ją również za pomocą suszonych pomidorów. Nadaj jej wyjątkowego aromatu. W tym celu posiekaj świeże liście bazylii i połącz z twarogową masą. Pasuje do niej każdy rodzaj pieczywa. Bagietkę przekrój wzdłuż. Z kolei z chleba przyrządzisz grzanki, np. czosnkowe lub paprykowe. Wykorzystaj czerwone i żółte pomidorki koktajlowe. Układaj je na przemian z oliwkami lub kaparami. Udekoruj szczypiorkiem albo świeżymi listkami bazylii. Żeby kanapki ładniej prezentowały się na talerzu, przekrój je na trójkąty. Dobrym pomysłem będzie także wycięcie z chleba kółek. Smacznego!