
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
50 gramów
3 łyżki
12 sztuk
0.5 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. Orzechy upraż na suchej patelni.
Krok 2
Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój w ukośne plastry, a cebulę w ćwiartki.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cukinii, cebulę oraz pomidorki. Dopraw do smaku.
Krok 4
Na półmisek lub talerze wyłóż rukolę oraz kaszę. Na wierzchu połóż warzywa.
Krok 5
Sałatkę polej sosem Knorr, a na koniec posyp pokruszonymi orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej