Kolorowa sałatka z kaszą kuskus przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z kaszą kuskus

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
467 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

596 osób wydrukowało

Pobierz pdf

912 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

50 gramów

3 łyżki

12 sztuk

0.5 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 3 łyżkami wody oraz taką samą ilością oliwy. Orzechy upraż na suchej patelni.

Krok 2

Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój w ukośne plastry, a cebulę w ćwiartki.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki cukinii, cebulę oraz pomidorki. Dopraw do smaku.

Krok 4

Na półmisek lub talerze wyłóż rukolę oraz kaszę. Na wierzchu połóż warzywa.

Krok 5

Sałatkę polej sosem Knorr, a na koniec posyp pokruszonymi orzechami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Kamila Owczarek

    Kamila Owczarek , 18.07.2015

    przepyszny następnym razem dodam więcej warzyw i będzie wyśmienita

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z kaszą kuskus - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej