Kolorowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 szklanki

0.5 szklanki

10 sztuk

2 łyżeczki

6 łyżeczek

4 łyżeczki

8 łyżek

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec dwa biszkopty, każdy z 5 jajek. Na jeden: Białka upić na sztywno, dodać pół szklanki cukru. Powoli i cały czas miksować, następnie dać żółtka po jednym i na końcu 3 łyżeczki oleju. Nie przestawać ucierać, ciasto musi być dobrze wyrobione.

Krok 2

Następnie do ciasta dodać 3 łyżki mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia i wymieszać powoli, ale dokładnie. Później masę podzielić na 3 części, do jednej dodać 1/4 szklanki maku, do drugiej 1/4 szklanki wiórków, do trzeciej 2 łyżeczki kakao.

Krok 3

Na natłuszczoną blaszkę wykładać po każdej masie na przemian (powstaną łatki). Do piekarnika.

Krok 4

Przyrządzić krem karpatkę wg przepisu i po ostygnięciu zmiksować z Kasią.

Krok 5

Pierwszy biszkopt posmarować dżemem i 2/3 masy, na to położyć drugi biszkopt i warstwę dżemu oraz kremu na wierzch. Całość posypać orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej