Krajanka toffi

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

14 łyżek

9 łyżeczek

20 dekagramów

300 mililitrów

0.5 litra

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2,5 tabliczki czekolady stopić w kąpieli wodnej.

Krok 2

Dodać płatki śniadaniowe i szybko wymieszać.

Krok 3

Masę rozsmarować na blaszce 28x24 cm.

Krok 4

Wstawić do lodówki.

Krok 5

5 łyżeczek żelatyny rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.

Krok 6

Zagotować mleko, wrzucić cukierki i podgrzewać do ich rozpuszczenia.

Krok 7

Wlać żelatynę, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia.

Krok 8

4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.

Krok 9

Ostudzić.

Krok 10

Kremówkę ubić ze śnieżkami.

Krok 11

Na koniec wlać zimną żelatynę.

Krok 12

Masę wyłożyć na spód z czekolady i płatków śniadaniowych.

Krok 13

Wstawić do lodówki.

Krok 14

Kiedy masa z mleka i cukierków zacznie gęstnieć, wylać ją na masę ze śmietany.

Krok 15

Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Krok 16

Banany pokroić w plastry.

Krok 17

Ułożyć na cieście.

Krok 18

Pół czekolady zetrzeć na tarce i posypać banany.

Krok 19

Całość wstawić do lodówki na 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krajanka toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krajanka toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krajanka toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krajanka toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krajanka toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krajanka toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krajanka toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej