
Składniki
300 gramów
1 litr
1 łyżka
2 ziarna
1 sztuka
0.5 sztuki
null
1 sztuka
50 gramów
500 gramów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch namocz w wodzie ok 1 godz., odcedź
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, boczek w paski a resztę warzyw w plastry.
Krok 3
Groch gotuj do miękkości w wodzie.
Krok 4
Przesmażaj cebulę z boczkiem przez 7 min. Dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 min.
Krok 5
Przesmażone warzywa dodaj do gotującego się grochu, dodaj do zupy ziele angielski, majeranek i Knorr domowe smaki, gotuj do zmięknięcia warzyw.
Krok 6
Gdy warzywa dojdą wszystko zmiksuj i przetrzyj przez sito. Podawaj z groszkiem ptysiowym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej