Krem z grochu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z grochu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 litr

1 łyżka

2 ziarna

1 sztuka

0.5 sztuki

null

1 sztuka

50 gramów

500 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch namocz w wodzie ok 1 godz., odcedź

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, boczek w paski a resztę warzyw w plastry.

Krok 3

Groch gotuj do miękkości w wodzie.

Krok 4

Przesmażaj cebulę z boczkiem przez 7 min. Dodaj warzywa i smaż jeszcze 5 min.

Krok 5

Przesmażone warzywa dodaj do gotującego się grochu, dodaj do zupy ziele angielski, majeranek i Knorr domowe smaki, gotuj do zmięknięcia warzyw.

Krok 6

Gdy warzywa dojdą wszystko zmiksuj i przetrzyj przez sito. Podawaj z groszkiem ptysiowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z grochu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z grochu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej