Kurczak z mango w sosie teriyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z mango w sosie teriyaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz i pokrój w kostkę o boku 0,5cm

Krok 2

Chilli i kolendrę posiekaj.

Krok 3

Mięso zamarynuj w sosie teriyaki, posiekanym chilli i przyprawie z opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Mięso wraz z marynatą, pokrojonym mango i łyżką margaryny umieść w torebce pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni grillowej. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 8-10 minut z każdej strony. Podawaj z ryżem posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z mango w sosie teriyaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z mango w sosie teriyaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z mango w sosie teriyaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z mango w sosie teriyaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z mango w sosie teriyaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z mango w sosie teriyaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z mango w sosie teriyaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z mango w sosie teriyaki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej