
Składniki
8 sztuk
3 łyżki
5 łyżek
2 sztuki
1 pęczek
200 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Przełóż filety do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia.
Krok 3
Czosnek posiekaj w drobniutką kosteczkę, wymieszaj ze śmietaną, płatkami migdałowymi i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku przyprawami, dodaj starty żółty ser. Tak przygotowanym sosem zalej filety z kurczaka i zapiecz w temperaturze 200 stopni przez ok.20-30 min.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej