Lizaczki walentynkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

389

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

1 opakowanie

25 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół łyżeczki Kasi dać na zimną patelnię i rozsmarować ją na niej.

Krok 2

Wsypać cukier na patelnię i rozpuścić go na niej.

Krok 3

Dodać do niego czerwonego barwnika.

Krok 4

Gdy wszystko się dobrze zamiesza i zabarwi, należy wlać masę do foremek wysmarowanych Kasią i szybko włożyć do nich patyczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lizaczki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lizaczki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lizaczki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lizaczki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lizaczki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lizaczki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lizaczki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej