Lizaczki walentynkowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

277

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

5 dekagramów

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół łyżeczki Kasi dać na zimną patelnię i rozsmarować ją na niej.

Krok 2

Wsypać cukier na patelnię i rozpuścić go na niej.

Krok 3

Dodać do niego czerwonego barwnika.

Krok 4

Gdy wszystko się dobrze zamiesza i zabarwi, należy wlać masę do foremek wysmarowanych Kasią i szybko włożyć do nich patyczki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej