
Składniki
700 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę obierz i przesiekaj drobno razem czosnkiem. Dodaj oliwę, wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku.
Krok 2
Karkówkę umyj, osusz czystą ściereczką i pokrój w dość dużą kostkę. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw do lodówki na ok. 2-3 godziny.
Krok 3
W tym czasie obierz drugą cebulę, rozkrój na ćwiartki, a ćwiartki jeszcze raz na połówki. Papryki obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w szerokie paski.
Krok 4
Nadziewaj na szpadki lub patyczki grillowe na przemian wszystkie składniki aż do ich całkowitego wykorzystania. Skrop oliwą. Mięsne, niemieckie szaszłyki zapiekaj na grillu lub patelni przez ok. 15-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej