Mięsne niemieckie szaszłyki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę obierz i przesiekaj drobno razem czosnkiem. Dodaj oliwę, wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku.

Krok 2

Karkówkę umyj, osusz czystą ściereczką i pokrój w dość dużą kostkę. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw do lodówki na ok. 2-3 godziny.

Krok 3

W tym czasie obierz drugą cebulę, rozkrój na ćwiartki, a ćwiartki jeszcze raz na połówki. Papryki obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w szerokie paski.

Krok 4

Nadziewaj na szpadki lub patyczki grillowe na przemian wszystkie składniki aż do ich całkowitego wykorzystania. Skrop oliwą. Mięsne, niemieckie szaszłyki zapiekaj na grillu lub patelni przez ok. 15-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej