Mięsne niemieckie szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne niemieckie szaszłyki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę obierz i przesiekaj drobno razem czosnkiem. Dodaj oliwę, wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku.

Krok 2

Karkówkę umyj, osusz czystą ściereczką i pokrój w dość dużą kostkę. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw do lodówki na ok. 2-3 godziny.

Krok 3

W tym czasie obierz drugą cebulę, rozkrój na ćwiartki, a ćwiartki jeszcze raz na połówki. Papryki obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w szerokie paski.

Krok 4

Nadziewaj na szpadki lub patyczki grillowe na przemian wszystkie składniki aż do ich całkowitego wykorzystania. Skrop oliwą. Mięsne, niemieckie szaszłyki zapiekaj na grillu lub patelni przez ok. 15-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne niemieckie szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Omlet z kurkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej