
Składniki
700 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę obierz i przesiekaj drobno razem czosnkiem. Dodaj oliwę, wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku.
Krok 2
Karkówkę umyj, osusz czystą ściereczką i pokrój w dość dużą kostkę. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw do lodówki na ok. 2-3 godziny.
Krok 3
W tym czasie obierz drugą cebulę, rozkrój na ćwiartki, a ćwiartki jeszcze raz na połówki. Papryki obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój w szerokie paski.
Krok 4
Nadziewaj na szpadki lub patyczki grillowe na przemian wszystkie składniki aż do ich całkowitego wykorzystania. Skrop oliwą. Mięsne, niemieckie szaszłyki zapiekaj na grillu lub patelni przez ok. 15-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej