Murzynek z kokosem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 szklanki

30 dekagramów

4 łyżki

4 sztuki

40 dekagramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

masa kokosowa:

40 dekagramów

2 szklanki

0.5 szklanki

dodatki:

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na murzynka: Kasię, wodę, cukier oraz kakao zagotować.

Krok 2

Po wystudzeniu dodać jaja, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i aromat rumowy.

Krok 3

Masa kokosowa: mleko, Kasię, cukier i wiórki kokosowe zagotować i odstawić do wystygnięcia.

Krok 4

Ciasto wylać na blachę, wyłożyć połowę wiśni, następnie wyłożyć kokos oraz pozostałe wiśnie.

Krok 5

Piec 50 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

Zobacz również