Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
ciasto na naleśniki:
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
farsz:
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 łyżeczki
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe do naleśników ze szpinakiem – wymieszaj na gładko mleko, lekko ubite jajko i mąkę.

Krok 2
Usmaż naleśniki. Drobno pokrój czosnek. Zetrzyj na tarce ser. Rozmroź i dobrze odciśnij szpinak do naleśników.

Krok 3
Przesmaż czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj rozmrożony szpinak i Przyprawę do zapiekanek makaronowych Knorr, gałkę muszkatołową i śmietankę. Zagotuj i gotuj przez 5 min.

Krok 4
Napełnij naleśniki szpinakiem i garścią sera. Obsmaż na tłuszczu lub piecz w nagrzanym piekarniku do 200°C przez 15 min.


Dobra rada:
Przepis na naleśniki ze szpinakiem warto urozmaicić odrobiną czosnku lub sera feta, co nada potrawie wyjątkowego smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do zapiekanek makaronowych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem
Znudziły Ci się naleśniki na słodko? Przygotuj je w wytrawnej wersji i urozmaić swoje codzienne menu! Przed Tobą naleśniki ze szpinakiem - prosty przepis! Ciasto wyjdzie puszyste, a farsz aromatyczny i wyjątkowo smaczny. Nie daj się dłużej namawiać i spróbuj naszej receptury na naleśniki ze szpinakiem. Smacznego!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów smacznych i wytrawnych potraw. Szpinak do naleśników z dodatkiem aromatycznych przypraw będzie doskonałym farszem. Zawiń go w ciasto i ciesz się pysznymi efektami. Niech naleśnikowa uczta stanie się tradycją w Twoim domu. Jeśli szukasz prostego przepisu, który zawsze się udaje, nasz przepis na naleśniki ze szpinakiem będzie dla Ciebie idealny. Powodzenia!
Na jaką okazję?
Przepis na naleśniki ze szpinakiem serwuj, gdy tylko najdzie Cię ochota. Tak naprawdę możesz podać to danie w dowolnym momencie. Śniadanie, lunch, obiad, kolacja – nie ograniczaj się! Naleśniki ze szpinakiem – prosty przepis, który możesz wykorzystać na wiele okazji, sprawdzi się zarówno na szybki lunch, jak i na elegancką kolację.
Czy wiesz, że?
Pierwszy naleśnik był plackiem pieczonym na kracie. Całe szczęście receptura przez wiele lat była ulepszana i teraz możemy zjeść to danie w jego najlepszej wersji. Przekonaj się o tym, przygotowując wyśmienite naleśniki ze szpinakiem. Proste, szybkie i wyjątkowo smaczne!
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz poprawić smak farszu do naleśników ze szpinakiem, to dodaj do niego suszone pomidory z zalewy. Ten składnik może zmienić smak całej potrawy – oczywiście na lepsze. Pamiętaj, że naleśniki ze szpinakiem można wzbogacić dodatkiem sera ricotta lub orzechów, co nada farszowi ciekawą teksturę. Eksperymentuj, modyfikuj recepturę na naleśniki ze szpinakiem i ciesz się doskonałymi rezultatami w swojej kuchni. Daj nam znać w komentarzu, co sądzisz o naleśnikach!
Jeżeli przypadły Ci do gustu naleśniki ze szpinakiem, to wypróbuj również cannelloni z mozzarellą i suszonymi pomidorami lub cukinię faszerowaną mięsem mielonym.